Campioni vs noncampioni, masini de cursa de la zero la 100 km in cateva secunde! Capacitatea de a lua decizii si de a lua cele mai bune decizii in orice situatie e linia subtire dintre reusita si esec, de la agonie la extaz e doar un pas, un mic pas, atunci cand simti gustul amar al infrangerii ai face toti pasii, ai face si pasii aia pe care nu i-ai fi facut niciodata in viata ta! Frica si lipsa cunostintelor te fac sa iei decizii greu, simti mereu nevoia de schimbare chiar si atunci cand nu stii nimic, te grabesti, e bine sa fii spontan, dar unele lucruri trebuie sa le faci atunci cand e timpul lor, nici mai devreme nici mai tarziu. Frica te face si sa eziti si sa te grabesti, din frica iti vei pierde si rabdarea de a incerca lucruri, de a avea incredere in fortele proprii. Primul semn al fricii e dorinta de a duce porumbei noi in crescatorie, fara a sti de ce ai nevoie. E bun sa citesti sa fii informat, dar daca nu incerci toate acele teorii, vei fi doar un consumator de informatii, asa cum bine zice Stefan, cu cat ai trecut prin mai multe cu atat iti dispare semnul de frica. cu atat vei fi mai stapan pe tine, cu atat vei lua decizii mai repede si nu cele mai proaste constrans de imprejurari.

Cu cat esti mai multumit cu tine si cu ceea ce ai cu atat parcurgi viata mai usor si cu zambetul pe buze, orice ar aparea tu te-ai gandit la toate, asta te face campion! Nu numarul crescut de medicamente minune, asta nu exista si retine poate si notezi, un porumbel antrenat in conditii optime isi mentine starea de sanatate altfel, vei scuti si bani si efort, mentine un echilibru si un antrenament constant si vei umbla mai rar la punga de medicamente, evita supraaglomerarea si fii atent la pasarile cu probleme, daca nu corespund desparte-te cu drag de ei, indiferent cat costa sau ce ar fi facut pana atunci, dar repet toate astea cand stii totul nu doar banuiesti.

Si daca tot notam sa ne asezam pe scris… va fi nevoie sa introduci porumbei dar nu acum, acum doar studiem, in primul rand pentru a imbunatati sangele si a nu lucra prea strans intr-o consagvinitate stransa, in al doilea rand pentru a-ti imbunatati lucrurile esentiale a porumbeilor tai. Deci imparte imaginar porumbeii pe care ii ai sau pe care tii doresti pe mai multe criterii, primii vor fi baza, porumbei stabili peste a treia a patra generatie, porumbei cu o descendenta in crescatoria ta de minim 10 ani (asa spun mintile luminate) peste acestia eu as incerca viteza, viteza + rezistenta, stabilitate + rezistenta. Daca vorbim de porumbei de distante lungi si eu sigur despre asta vorbesc nu ma refer la porumbei de viteza! Imparte in trei patru categorii porumbeii tai si fa combinatii, baza trebuie sa o ai in stabilitate si rezistenta. Porumbei care sa fie capabili sa se intoarca acasa pe orice vreme si constanti, posibil la inceput sa fie putin mai lenti, sau lenti, dar nu uita forma bate rangul, construieste piramida si incepi cu baza, nu te apuca de construit totul de la inceput ca nu ai nici timp nici resurse. In plus orice esec te va duce cu un pas inapoi, vei putea face o figura frumoasa daca alternezi lucrurile bune cu lucrurile mai putin bune. Incepe cu bucurii mici si nu cauta sa ai totul din prima ca nu inveti nimic. constanta, sanatatea se obtin greu, dar odata obtinute esti pe un drum lin, vei avea mai multe bucurii decat ti-ai inchipuit!

Deci fa-ti o lista cu toti oamenii care te-ar putea ajuta, e o munca de durata, nu te astepta ca maine sa si reusesti, trebuie sa treaca ani, nu uita nu orice chilipir inseamna noroc si de cele mai multe ori lucrurile gratuie sunt inzecit mai scumpe decat lucrurile scumpe, dar la fel nu orice lucru scump e si de calitate. Porumbeii de calitate trebuie sa stii sa-i construiesti, e adevarat ca din porumbei de calitate, dar nu ii ofera nimeni pe tava, asta e munca ta, munca ta de a descoperi ceea ce ai nevoie si vei sti asta doar in momentul cand cunosti totul despre porumbeii tai, pana atunci doar exercitiu, spaclu nu se refera ca trebuie sa dai de “nebun” cu spaclu in crescatorie, trebuie sa-ti faci timp zilnic sa observi ceea ce se intampla in Crescatoria ta!

Pana la porumbei cauta oameni simpli, care nu isi schimba pareri si porumbei precum sosetele, cauta oameni care au continuitate cu aceeasi porumbei, oameni care sunt dispusi sa vorbeasca cu tine, fugi de cei care te lauda fara un motiv si scapa de cei care vor neaparat sa-ti vanda ceva, invata si de la unii si de la altii, evita sa aduci oameni care te critica in crescatorie, pentru ca aia nu te vor ajuta din contra, tine legatura cu ei, dar evita sa aduci oameni in viata ta care te trag inapoi, noteaza tot si de la unii si de la altii! Fa-ti o lista cu porumbeii care consideri tu ca te ajuta, vezi rezultate, vezi cum arata la mana, vezi ce e diferit vezi si puncte comune, noteaza tot, vezi pe trei patru generatii ce au facut porumbeii aia, vezi mediu in care sunt concurati, zona cat de echilibrata e, concursurile cat de dificile sunt, fa-ti o lista cu toate! Ia cat mai multi porumbei la mana sa-ti faci o idee cum trebuie sa arate, nu te ambala sa vizitezi crescatorii care nu fac parte din aceeasi categorie de distanta, nu te ajuta prea mult din contra! Uita ca poti juca toate distantele si daca nu reusesti la viteza, incerci la demifond si in ultima instanta joci distante lungi….NU! Joci distanta care ti-ai propus si punct, pentru ca vei fi in stare sa gestionezi totul si daca nu te-ai lasat amagit de lucruri inutile vei castiga mai mult chiar si de cat ti-ai propus!

Totul tine de echilibru si de cat de multa experienta ai acumulat! Vei scapa de frici doar in momentul cand esti pregatit, pana atunci noteaza tot, pregateste-te pentru imperecheri, dar asta vei face dupa tratamente si ca sa te apuci trebuie sa ai o lista cu ce trebuie sa faci, o parte din lucrurile pe care ti le-am scris aici si o parte next time. Evita sa emiti teorii pana nu esti convins ca ai testat ceea ce spui, altfel devii penibil, vezi ca sunt “non-zburatori” care nu mai concureaza dar au baze solide, nu te aventura in ai combate pentru ca lor le trebuie cateva secunde pentru a atinge 100 de km, tie iti trebuie o viata! Columbofilia e frumoasa, dar trebuie sa ai ochi sa o privesti, daca te gandesti doar la cupe, probabil e si asta o varianta, dar vei privi doar rama nu si tabloul. Si fii sigur ca vei avea parte doar de ceea ce atragi, daca construiesti lucruri frumoase in jurul tau vei avea parte doar de lucruri frumoase! Incepe cu lucruri mici pentru ca asa se construieste o piramida, nu incerca sa ai totul odata pentru ca nu vei sti sa gestionezi oricat de mare te crezi! Si multumeste zilnic pentru ce ai si daca ai fost ajutat multumeste si acelor oameni! Nu uita de unde ai plecat, pentru ca va veni un moment cand te vei rataci tot schimband alei fara sa stii de ce si cine te-a ajutat sa ajungi acolo!

Spor si nu uita sa-mi scrii! Daca nu mie atunci oamenilor cu care impartasesti pasiunea asta frumoasa!

 


Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *